Львів та казахське місто Актау може з’єднати прямий авіарейс

Міський голова Львова Андрій Садовий провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Дарханом Калетаєвим, під час якої домовились про напрацювання в напрямку відкриття прямого авіарейсу між Львовом та казахським містом Актау.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/lviv-international/285927-lviv-ta-kazakhske-misto-aktau-mozhe-ziednaty-priamyi-aviareis

«Поруч з містом, з яке ми плануємо зробити авіасполучення, був форт, в якому в засланні перебував Тарас Шевченко. Він пробув там 11 років, написав 350 картин. Ми хочемо зробити прямий авіарейс зі Львова до Актау», – сказав Андрій Садовий.

«Ми б дуже хотіли мати можливість показати мешканцям Казахстану ваше місто, а для львів’ян – нашу країну. Львів – дуже красивий. Це душа України. Прямий авіарейс – це малий крок, з якого починаються великі речі, співпраця», – наголосив Дархан Калетаєв.

Також під час зустрічі обговорили інші можливі напрямки співпраці, пов’язані зі сферами культури, спорту та інвестицій. Зокрема мер Львова показав гостю проєкт мистецької школи на вул. Личаківській, 105, яка може стати візитною карткою нашого міста, відтак буде вигідним інвестиційним об’єктом.